Titel:

De ontdekking van de geografie. Sociale geografie als wetenschap

Auteur: Ben de Pater

ISBN:

9789491269080

Druk:

1

Verschenen:

2014

Omvang:

288 pagina’s, met figuren

Formaat:

17 x 24 cm.

Prijs:

€ 24,90

Extra:

Op www.geo-perspectief.nl staan vragen, nadere uitwerkingen, tips e.d.

Doelgroep:

Studenten en docenten sociale geografie en planologie, leraren aardrijkskunde – ook in opleiding – en geografen bij de overheid en in het bedrijfsleven.

De wereld van de sociale geografie is rijk aan ideeën, maar ook onoverzichtelijk. Dit boek is een gids voor die wereld. Het bevat een inspirerend overzicht van het ontstaan, de ontwikkeling en de huidige stand van zaken van de sociale geografie als wetenschap. ‘Wetenschap’ verwijst hier zowel naar kennis – zoals  theorieën en werkwijzen – als naar de universitaire gemeenschap die de geografie beoefent. Ook het ruimere kader van wetenschap en samenleving komt aan de orde. Aansprekende voorbeelden wekken de stof tot leven. In dit boek maakt de lezer een reis waarop eigen ontdekkingen niet zijn uitgesloten

Inhoudsopgave

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment