omslag HGWbestellen button

Titel:

Handelingsgericht werken in passend onderwijs. Achtergronden, aanpak en hulpmiddelen

Auteurs: Erik van Meersbergen, Peter de Vries

ISBN:

9789491269073

Druk:

1

Verschenen:

2013

Omvang:

200 pagina’s, geïllustreerd

Formaat:

17 x 24,5 cm.

Prijs:

€ 29,90

Extra:

Inclusief cd-rom met 35 instrumenten voor gebruik in het onderwijs.

Doelgroep:

Studenten en cursisten, opleiders en docenten. Onderwijsprofessionals in het primair onderwijs: leerkrachten, interne begeleiders, zorgcoördinatoren, remedial teachers, onderwijsbegeleiders, gedrag- , auti- en dyslexiespecialisten, reken-  en taalspecialisten, collegiale consultants, schoolleiders, ambulant begeleiders.

Handelingsgericht werken is meer dan het hanteren van groepsoverzichten en groepsplannen. Niet alleen een werksysteem, maar ook een praktisch denkkader waarbinnen meerdere interpretaties, keuzes en accenten mogelijk zijn. Naast het instrumentele kader is er een normatief kader met zeven uitgangspunten, waarbinnen de onderwijsbehoeften van de leerling centraal staan. 
Met dit boek onderscheiden de auteurs zich van andere uitgaven over handelingsgericht werken  door de nodige verbindingen te leggen met passend onderwijs en opbrengst gericht werken, maar ook door te verdiepen met o.a. de systeemgerichte, ecologische pedagogiek. Bovenal is dit een praktisch boek, met eigen voorbeelden, vele tips en succesvol gebleken instrumenten van auteurs die met beide benen in het onderwijs staan.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment