Begin 2018 verschijnen bij Perspectief Uitgevers in samenwerking met Resultaten Scoren Kenniscentrum Verslaving een aantal nieuwe titels, die rokers door middel van Cognitieve Gedragstherapie (CGT) hulp bieden bij het stoppen met roken. CGT is een relatief kortdurende behandeling die succesvol wordt ingezet bij mensen die problemen hebben met het gebruik van alcohol, drugs en andere psychotrope stoffen of met gokken. Gedachte is dat bij roken evenzeer sprake is van verslaving als bij bijvoorbeeld alcohol en dat CGT kan helpen om dit gedrag te verminderen of te stoppen. De onderliggende aanname is dat leerprocessen een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen en voortduren van het middelengebruik of gokken. CGT helpt cliënten om situaties te herkennen waarin zij geneigd zijn om te gaan gebruiken, om deze situaties te vermijden, of om in deze situaties hun gebruik of gedrag te weerstaan.

Perspectief Uitgevers is partner geworden van de Alliantie Nederland Rookvrij, een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties die zich samen inzetten om er voor te zorgen dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Andere partners van de alliantie zijn Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De Alliantie Nederland Rookvrij is één van de initiatiefnemers van Stoptober, een actie waarbij rokers tenminste 28 dagen niet mogen roken.

Meer informatie over de Alliantie Nederland Rookvrij