De behandelrelatie tussen cliënt en behandelaar levert een unieke bijdrage aan het resultaat van de behandeling. Maar de manier waarop we behandelrelaties met jongeren vormgeven is in de loop der tijd veranderd: aanpassingen in het jeugdstelsel en digitale communicatiegewoonten en mogelijkheden hebben impact op het contact met jongeren en hun omgeving. Het congres ‘De kracht van de klik’ heeft tot doel kennis en vaardigheden op dit gebied te bundelen en te vergroten.

Deze dag in de Reehorst in Ede brengt een veelzijdig programma over thema’s zoals: de maakbaarheid van de klik, de invloed van digitale technologie, motiverende gespreksvoering en meervoudige allianties met multi-probleem gezinnen. Naast interactieve lezingen en workshops van praktijkgerichte onderzoekers en hulpverleners, delen jongeren hun visie en eigen ervaringen.

Tijdens twee workshops bespreken en oefenen onze auteurs Mariken Muller en Jannet de Jonge (zie: Handleiding CGT-J) verschillende technieken uit motiverende gespreksvoering. Aan de orde komt onder andere oefenen met de Spirit van MGV gericht op het opbouwen van een werkrelatie en het omgaan met wrijving in de werkrelatie. Als vervolg op de eerste workshop zal in de tweede, verdiepende, workshop worden ingegaan op het motiveren van het systeem rondom de jongere en worden geoefend met systeem-motiverende gespreksvoering.

Programma en inschrijven