…en overal is geografie. In het nieuws horen jongeren over migratie, klimaatverandering, mobiliteitsproblemen. Meer dan ooit is de wereld waarin zij leven zichtbaar en ook bereikbaar, velen reizen en leren in het buitenland. Met geografische vakkennis als bagage kunnen jongeren complexe vraagstukken beter begrijpen. In onze snel veranderende wereld, met grote uitdagingen voor de komende generaties, is krachtige kennis in het geografieonderwijs van groot belang. De KNAG (Koninklijke Nederlands Aardrijkskundig Genootschap) Onderwijsdag 2019 gaat over de kracht van aardrijkskunde, zowel letterlijk als figuurlijk. De dag start met lezingen van Rijksbouwmeester Floris Alkemade (Panorama Nederland – Naar een rijker, hechter en schoner Nederland), hoogleraar geografie en onderwijs Tine Béneker (Krachtige kennis in aardrijkskundeonderwijs) en emeritus hoogleraar paleontologie en stratigrafie Jan Smit (Tanis, een unieke vindplaats van de slachtoffers van de Chicxulub meteorietinslag). Daarna kunnen de deelnemers hun hart ophalen bij talrijke deelsessies. Een grote informatiemarkt biedt vele materialen, Perspectief Uitgevers presenteert de nieuwste boeken.

 

Wanneer: vrijdag 8 november

Waar: Congrescentrum 1931 – ‘s-Hertogenbosch

Meer informatie en inschrijven: https://geografie.nl/onderwijsdag