Dit jaar is dé onderwijsdag voor docenten aardrijkskunde korter en online: na het inhoudelijk programma is er ook een kennisquiz. Tegelijk vindt een online-informatiemarkt plaats met Perspectief Uitgevers. Het programma start op 30 oktober om 15.00 uur met een inhoudelijke lezing van electoraal geograaf en publicist Josse de Voogd. De verkiezingskaart van Nederland vormt een mozaïek van politieke kleuren. Josse de Voogd neemt u mee op reis door deze kaart. Langs tegenstellingen tussen protestants en katholiek gebied, tussen esdorpen en veenkoloniën, tussen bakfietswijken en rolluiken-buurten, tussen kennisgerichte steden en logistieke bolwerken en tussen welvarende suburbs en industriële arbeidersdorpen. Maar ook langs de plekken die juist ontzettend gemiddeld zijn, en die ondanks hun onopvallendheid wel een groot gewicht in de schaal leggen bij de verkiezingsuitslag. Een prikkelend perspectief in een tijd met spannende verkiezingen, in binnen- en buitenland, voor de boeg.

Na de lezing start om 16.00 uur de tweede editie van de grote KNAG online pubquiz. Verzamel sectieleden, (oud-) studiegenoten of andere geografische toppers in het team en speel mee! Ook solo spelers zijn van harte welkom. Voor de pubquiz kan men overleggen met teamgenoten via Teams/Zoom/WhatsApp.

Beide programmaonderdelen zijn gratis voor KNAG-leden en kunt u volgen via een livestream, zie www.geografie.nl

Speciale aanbieding van Perspectief Uitgevers op de Online informatiemarkt

Normaliter is de informatiemarkt op de KNAG Onderwijsdag duidelijk aanwezig. Dit jaar is er de Online Informatiemarkt op www.geografie.nl. Uitgevers en andere organisaties bieden op deze plek korting op producten of gratis items aan, zoals u gewend bent van de fysieke informatiemarkt tijdens een reguliere KNAG Onderwijsdag.

Bezoekers aan de online informatiemarkt die op 30 oktober een bestelling plaatsen in de webshop van Perspectief Uitgevers ontvangen een gratis exemplaar van het boek Landschap waarderen. Onderlegger voor natuur- en milieubeheer. Dit boek bevat teksten van Henk Berendsen, een van de bekendste fysisch-geografen van Nederland.