Komend najaar organiseert Reliëf (partner van Perspectief Uitgevers, uitgever van het handboek Dilemma’s in kaart) driedaagse en vierdaags basistrainingen voor de gespreksleider moreel beraad. Deze opleiding leert je kritisch een moreel dilemma onderzoeken, met elkaar zorgvuldig afwegingen maken, verantwoord besluiten nemen, posities en standpunten onderzoeken en helder maken. Dit leer je o.a. door middel van het Reliëf Stappenplan. Als je deze opleiding hebt afgerond kun je een moreel beraad met zorgprofessionals leiden.

Tijdens deze opleiding verwerf je kennis over ethiek, ontwikkel je ethische gespreksvaardigheden en oefen je gesprekken aan de hand van zelf ingebrachte casussen. Tevens besteden we aandacht aan de implementatie van moreel beraad in je eigen organisatie. Voorafgaand aan de derde cursusdag leid je een moreel beraad in je eigen werksituatie.

Nieuw is een vierdaagse variant! Deze biedt een extra dag om te oefenen met storende rollen in het moreel beraad. Ook presenteer je je eigen implementatieplan.

 

2021 – driedaags:
16 september, 30 september en 11 november [locatie: Nijkerk]
23 september, 7 oktober en 25 november  [locatie: Woerden]

 

2021 – vierdaags:
15 september, 29 september, 3 november 2021 en 2 maart 2022 (gewijzigde data) [locatie: Woerden]

 

Doelgroep: Zorgprofessionals, artsen, bestuurders, geestelijk verzorgers, leden van een medisch ethische commissie, (zorg)managers en beleidsmedewerkers

 

Tijd: 9.30 – 17.00

Aantal deelnemers: 8 – 12

Kosten:
De driedaagse cursus kost € 1.400 inclusief literatuur, ben je (werkzaam bij) Reliëf lid, betaal je € 1.300
De vierdaagse cursus kost € 1.600, € 1.500 voor Reliëf leden
De kosten zijn inclusief het inschrijfgeld van € 25  per cursus.

LiteratuurDilemma’s in Kaart alsook Menslievende zorg in de praktijk; deze boeken worden tijdens de eerste cursusdag verstrekt.

Docent: Marije Stegenga, Trijntje Scheeres-Feitsma en Iepie Kroese

Accreditatie: SKGV (5 punten) V&VN (18 punten), GAIA (18 punten) en LVSC

Onze trainingen worden volledig volgens de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd.

 

Overige informatie en Aanmelden:  https://www.relief.nl/moreel-beraad-basis/