In een interactieve workshop gaat Ingrid Ketelaar, auteur van het gelijknamige boek dat is verschenen bij Perspectief Uitgevers, met docenten en begeleiders aan de slag om de verbinding tussen het onderwijs en de begeleiding en ondersteuning te optimaliseren. We hebben allemaal te maken met studenten die een beetje meer nodig hebben. Wat heeft die student dan nodig? Hoe kan dat aangeboden worden en wie is waar verantwoordelijk voor? Wat doen we eigenlijk allemaal al? Hoe kunnen we gebruik maken van elkaars expertise?

De vijfde editie van Zorg-Saam, dé conferentie over begeleiding en ondersteuning van Albeda in Rotterdam komt naderbij. Dit schooljaar heeft de conferentie als thema ‘Passend onderwijs op het mbo’, een thema waar Albeda en andere opleidingen veel aandacht voor hebben. Toegankelijkheid en kansengelijkheid voor álle studenten staan hoog in het vaandel en de begeleidings- en ondersteuningsstructuur, met als onderdeel passend onderwijs, heeft een belangrijke plek in het aanbod.

De studentencoaches zullen de centrale hal van de Rosestraat omtoveren tot een markthal die de sociale kaart van Albeda weergeeft: Youz, Avantsanare, de studentenpsychologen, Sense, Mama’s garden en nog veel meer. Na een interessant voorprogramma begint de workshopronde met onderwerpen als exposure, passend onderwijs op het mbo, empowerment, sexting en autisme. Ook Youz is weer van de partij, evenals Avantsanare met een workshop over het autistisch spectrum. De orthopedagogen pakken een stukje podium, het fenomeen ‘Locatie als werkplaats’ wordt belicht en er wordt aandacht besteed aan de Yucelmethode. Kortom, weer interessante onderwerpen om kennis te vergaren op allerlei onderwerpen betreffende begeleiding en ondersteuning.

Wanneer: dinsdag 15 november

Waar: Albeda, Rosestraat 1101, 3071 AL Rotterdam

Programma en aanmelden: 
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=LGjOClFYn02GOiwqM0AhLeb8jV74tYJIj3IJo7a0YOBUOEhBMkY0VzdRNjVCRUc5R0hKVlVLRDVTRi4u