De zesde editie van Zorg-Saam, conferentie over begeleiding en ondersteuning bij Albeda, mbo en volwasseneducatie in de Regio Rijnmond, heeft als thema: Inclusief Passend onderwijs op het mbo – Maatwerk voor studiesucces en diploma. Ingrid Ketelaar, Zorg-Coördinator van het Techniek College Rotterdam en trainer binnen Albeda is samen met Erik van Meersbergen auteur van het boek Passend onderwijs in het mbo, verschenen bij Perspectief Uitgevers.

Toegankelijkheid en kansengelijkheid voor álle studenten staan hoog in het vaandel bij Albeda. Begeleiding en ondersteuning en inclusief passend onderwijs hebben daarom een belangrijke plek in het onderwijsaanbod. Zorg-Saam zet die structuur dit jaar weer volop in de spotlights, met een bijdrage van Gerdien Hoogmoed, Arlène Denissen én onze keynote speaker van deze editie, Anton Horeweg, gedragsspecialist bij het NCOJ/KC-KJP (Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie).

Na het voorprogramma begint de workshopronde met een gevarieerd aanbod dat wordt verzorgd door o.a. Enver, YOU, Stichting Confro, Humanitas en het Trajectbureau van Albeda.
Daarnaast hebben we een informatiemarkt met Welkom @Albeda, Youz en Taalmaatjes.

 

Meer informatie en aanmelden: https://aanmelden.albeda.nl/formulier/contact

Het programma ziet er als volgt uit:
14.30-14.50 uur: Inloop
15.00-15.05 uur: Welkom door Maarten Bernard, Sarah Ghede, Caroline Verboom en Marlène Vrijhof, organisatoren van Zorg-Saam
15.05-15.10: Gerdien Hoogmoed, directeur Trajectbureau
15.10-15.20 uur: Arlène Denissen, lid van college van bestuur
15.20-16.20 uur: Anton Horeweg, gedragswetenschapper
16.30-18.00 uur: Workshops
18.00-19.00 uur: Borrel in Vipz

Workshop 1. Passende begeleiding in de bpv, extra ondersteuning voor studenten in de bpv en in de overstap naar de arbeidsmarkt.

Workshop 2. De-escalerend werken, wat kan ik doen om een escalatie te voorkomen?

Workshop 3. Angststoornissen, het monster onder mijn bed.

Workshop 4. LHBT……..uuuuh, Leer meer over de queercommunity. Wat is genderdysforie? Hoe ben je inclusief in je taalgebruik en wat kan ons eigen Albeda pride netwerk betekenen voor jouw (queer)studenten?

Workshop 5. Het herkennen van KOP-KOV

Workshop 6. Als je het niet weet, zie je het niet

Workshop 7. Signaleren en bespreekbaar maken van geldzorgen bij studenten.

Workshop 8. Zo werkt mijn brein nu eenmaal.

Workshop 9. Nee is ja

Workshop 10. Passende begeleiding en studiesucces, met de AMN Talentscan kom je verder!
Omschrijving:  Werk jij al met de begeleidingsstijlen van de AMN Talentscan?

Workshop 11. Een goed gesprek over motivatie, studievaardigheden, begeleiding & welzijn om dreigende uitval op tijd te signaleren.

Workshop 12. Lab of life, workshop Energy & Flow

Workshop 13. You-methode

Workshop 14. Dyslexie en wat nu?