Na de Engelse edities van Werkboek 2 cgt en Werkboek 4 cgt voor cliënten is nu ook een Poolse editie verschenen. Bij behandelcentra voor verslaving melden zich steeds vaker mensen uit Polen die de Nederlandse en de Engelse taal niet of onvoldoende beheersen om een behandeling te kunnen volgen. Voor behandelaren die zowel het Pools als het Nederlands beheersen (en goed bekend zijn met het Nederlandse behandelprotocol Handleiding 2 cgt en de bijpassende Addenda), kan het Poolstalige werkboek behulpzaam zijn. Het werkboek is door tweetalige behandelaren vertaald en hebben het uitgeprobeerd in de praktijk.

Net als de Engelstalige werkboeken bevat ook het Poolse werkboek de professionele 1-op-1 vertaling en paginaopmaak van de Nederlandse editie, waarmee behandelaren bekend zijn.

Het Poolse werkboek is alleen in digitale vorm beschikbaar, waarbij de behandelsessies en keuzethema’s zo nodig te printen zijn.