In Zeeland vond bij Scalda (circa 900 docenten, 9000 studenten) op 30 juni de aftrap plaats van een traject waarbij circa 55 intern begeleiders kennis over passend onderwijs vergroten en plannen maken om die kennis in te zetten op de aangesloten opleidingen. Tijdens de studiedag op 30 juni (zie de foto’s) werd gebruik gemaakt van het boek Passend onderwijs in het MBO, uitgebracht door Perspectief Uitgevers. Doelstelling van het traject is het ontwikkelen van een kwaliteitskader en harmonisatie van (werk)processen.

Scalda MBO verzorgt toegankelijk en veelzijdig onderwijs binnen 17 richtingen. Het onderwijs in de richting Sport, Bewegen en Dans wordt verzorgd door CIOS Zuidwest-Nederland en MBO DANS, het onderwijs in de richtingen Scheepvaart en Transport & Logistiek door Maritiem en Logistiek College De Ruyter.
Iedereen in Zeeland heeft wel een connectie met Scalda. Als student, oud-student, of als familielid of kennis daarvan. En in bijna ieder bedrijf of instelling werken mensen die bij Scalda een middelbare beroepsopleiding of cursus hebben gevolgd. Scalda heeft dus een belangrijke spilfunctie voor de Zeeuwse samenleving en economie. En uiteraard ook daarbuiten heeft hun werk, hun onderwijs, impact.
Scalda is aangesloten bij Lesgeven in Zeeland.